Obserwatorzy

poniedziałek, 14 października 2013

Zapraszam na śniadanie, czyli recenzja ProBody

Jest wczesny poranek, więc czas na śniadanie - najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dzisiaj chciałabym zaprezentować Wam chlebek ProBody - pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Moim zdaniem jest to świetna i o wiele zdrowsza alternatywa w stosunku do tradycyjnego białego pieczywa. Zapraszam zatem na recenzję ;)


Od producenta:

ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami

-ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
-ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
-Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów  żywienia.
-Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
-Smaczny chleb, długo zachowujący świeżość!
-Doskonałe pieczywo na tosty o świetnym smaku!

Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic!

Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
  • białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
  • składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,  
  • nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
  • błonnik jabłkowy, otręby pszenne.
Moja opinia:

Dla mnie ProBody to po prostu strzał w dziesiątkę. Dlaczego? Bo od pewnego czasu staram się zastąpić białe pieczywo ciemnym, czyli zdrowszym. Jednak nie zawsze ciemne znaczy prawdziwe - w wielu piekarniach ciemne pieczywo nosi tylko taką nazwę, ponieważ jest to zazwyczaj biały chleb z dodatkiem barwników w postaci np. karmelu. Jednak na pewno nie jest tak w przypadku ProBody - jest to w 100% ciemne pieczywo - potwierdził to nawet mój szwagier (z zawodu piekarz ;)


Muszę także dodać, że w smaku chlebek jest pyszny, a dodatkową jego zaletą są duże ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego, które są obecne nie tylko na skórce, lecz także w środku :) Poza tym chlebek długo zachowuje świeżość i bardzo łatwo się kroi - podczas tej czynności nie rozlatuje się jak niektóre chleby. Kolejnym ogromnym jego atutem jest brak konserwantów i same naturalne składniki ;)


Moim zdaniem chlebek jest wręcz idealny dla osób, będących na diecie, które nie potrafią odzwyczaić się od pieczywa - ProBody będzie świetnym rozwiązaniem, a dodatkowo jest bardzo smaczny :) Muszę także wspomnieć, że razem z pomidorem, chudą szynką oraz ogórkiem stanowi wspaniałe kanapkowe połączenie, dlatego też serdecznie wszystkim polecam! Powinniście go koniecznie spróbować ;)


Serdecznie dziękuję firmie ProBody za możliwość przetestowania produktów. 
Zapraszam na stronę: KLIK oraz facebookowy profil firmy: KLIK.
http://chlebprobody.pl/
A Wy lubicie ciemne pieczywo? :)

26 komentarzy:

  1. Słyszałam same dobre opinie na temat tych chlebków ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten chlebek kusi mnie od jakiegoś czasu, ale sklep z tym chlebkiem mam strasznie daleko, a szkoda bo chętnie bym go kupowała.

    OdpowiedzUsuń
  3. ale ten chlebek smacznie wygląda, lubię takie bogate w ziarna

    OdpowiedzUsuń
  4. ciemne chleby są moimi ulubionymi, a do tego jesli jest wielozioarnisty to jest idealny <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja uwielbiam :) I ten wygląda pysznie :) I fajna forma ;D Okrąglaczka :D

    OdpowiedzUsuń
  6. nie jadłam tego probody, ale mam swój ulubiony z pobliskiej piekarni :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak, od niedawna nawet wystrzegam się jasnego :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Miałam ten chlebek :) Jest mega pyszny !

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie jem ciemnego pieczywa ale bym spróbowała c:

    palyna-paulina.blogspot.be

    OdpowiedzUsuń
  10. Smakowicie wygląda, uwielbiam ciemne pieczywo z masą różnych ziarenek ;))

    OdpowiedzUsuń
  11. pamiętam, jak wrzuciłaś posta informującego o współpracy ze zdjęciami tych chlebków, już wtedy nie mogłam się napatrzeć:p wyglądają pysznie!;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Muszę przyznać, że wygląda smakowicie!;)
    Świetna recenzja!

    OdpowiedzUsuń
  13. oo ja też ostatnio dostałam te chlebki :D

    obserwuję ;)


    zapraszam do siebie :)

    www.inszaworld.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglądają pysznie ;)

    http://wszystkozafreeee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  15. noo, naprawdę wygląda dobrze, lubię takie dodatki :)

    OdpowiedzUsuń
  16. uwielbiam takie chlebki!! ja u siebie w Tesco w UK kupuję taki ze słonecznikiem i dynią, ale jest pyszny!!:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Masz rację przeważnie ciemny chleb to zwykły chleb z zaciemniaczem ;/

    OdpowiedzUsuń
  18. mmm! Yummy! smacznego :)
    Interesuje cie moze wspolna obserwacja?
    xoxo
    Urszula www.fashfab.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Za każdy komentarz, dołączenie do Obserwatorów, czy dodanie do blogroll'a serdecznie dziękuję ;) Jest to dla mnie ogromny motywator oraz znak, że to, co robię ma sens ;)
Zostaw po sobie jakiś ślad, żeby łatwiej było mi Cię znaleźć - wówczas na pewno się odwdzięczę :)
Na wszelkie pytania staram się odpowiadać bezpośrednio tutaj :)